03/04/2017

Hakuna bezoekt AED studio's

AED studios is het grootste mediacomplex in de Benelux gelegen te Lint. Het bevat infrastructuur voor het opnemen van films, tv-programma's of om specifieke evenementen te organiseren. Ook voor show- en tourrepetities bieden de studio's infrastructuur.

In dit studiocomplex worden tal van programma's opgenomen voor televisiezenders zoals Eén, Ketnet, Medialaan & SBS6. Enkele recentelijk opgenomen programma's zijn onder andere Sing That Song, The Voice van Vlaanderen, Eurosong, De Gouden Schoen, de Quiz van het Jaar, de MIA's, Belgium's Got Talent, So you think you can dance, Dansdate en K3 zoekt K3.

Er werden ook tal van films opgenomen zoals Bloed, Zweet & Tranen (de biografie van André Hazes), A Quiet Passion (de biografie van Emily Dickinson), de sequel van Iron Sky (The Coming Race - release voorzien in 2017), de tweede speelfilm van FC De Kampioenen (Jubilee General), en De premier van Erik Van Looy.

Op de site van 5.5 hectaren bevinden zich 16 studio's (waaronder één van Europa's grootste studio's met een waterbassin van 25m X 35m en 4m diepte), 5 backstage ruimtes met 42 hotelkamers en 17 appartementen, 4000m2 kantoorruimte, een publieksfoyer, magazijnen, een houtatelier voor decorbouw, een helikopterhaven (internationale code EBLT) en een restaurant.

Op 9 Maart 2017 mocht Hakuna op bezoek bij AED studio's waarvoor dank. Het was zeer indrukwekkend en een ervaring om nooit te vergeten.

Bron: Lucas Van Droogenbroeck & Wikipedia