Jul
2.0, Hakuna BXL

Hakuna lanceert Project BXL 2.0

In 2016 begon Hakuna Casting met ‘Project BXL’. Het initiatief is te danken aan Adil El Arbi en Bilall Fallah, die op het idee kwamen tijden de casting van ‘Black’. In Project BXL krijgen jongeren de kans een eigen kortfilm te realiseren. Doorheen het hele proces krijgen ze begeleiding van professionele filmmakers.
Via Project BXL willen Adil El Arbi en Bilall Fallah de diversiteit van de straat vertalen naar het witte doek en nieuw leven in de Vlaamse cinema blazen. Na een succesvol project in 2016, waar sterke films uit ontstonden en filmtalent werd ontdekt, begint Hakuna dit jaar opnieuw aan een ‘Project BXL’. Versie 2.0 zal er een zijn met nieuwe gezichten en nieuwe verhalen.

Net als twee jaar geleden zijn de jongeren enthousiast en grijpen ze deze kans met beide handen. Ze zijn volop bezig met scripts te schrijven en na twee maanden beginnen de kortfilms meer en meer vorm te krijgen. Om de jongeren te helpen tijdens het project, voorziet Hakuna verschillende workshops. Zo kregen ze een eerste workshop van Adil El Arbi over hoe je een goed verhaal ontwikkelt en waar je inspiratie haalt. Nadien was het de beurt aan Anthony Nti, die kwam vertellen over zijn manier van werken om verhalen en acteurs te vinden. In de tussentijd vond er een pitch-moment plaats, waarbij de ideeën voorgesteld werden aan Sophie Tijhuis. Julie Mahieu gaf tips & tricks voor het ontwikkelen van personages. Kevin Hoed kwam spreken over de productie van een film op vlak van licenties en catering en tot slot kregen de jonge filmmakers Michaël Roskam over de vloer. Roskam sprak over het regisseren van een productie, op de set. Ook voor de jongeren een hele waslijst, maar ook elementen waar ze rekening mee moeten zullen houden tijdens hun opnames.

Ondertussen is het project twee maanden ver, en is er al een hele weg afgelegd. Maar er staat de jonge filmmakers ook nog heel wat te wachten. Ben jij benieuwd naar hoe ze deze opdracht tot een goed einde kunnen brengen en hoe het daar allemaal achter de schermen verloopt? Goed nieuws, want Chase stuurt een reporter ter plaatse die alles mee volgt. Hou zeker de pagina in de gaten!

Related Posts

Dec 19th, 2018

Firelily

Oct 10th, 2018

TOC